"Ubuntu"

"Ubuntu"

06 mei 2022

Ubuntu: “Ik ben wat we zijn”. Deze uitspraak kwam ik tegen in een artikel waarin een arts vertelde over een wedstrijd die hij hield tussen Afrikaanse kinderen. De winnaar kreeg een mand met fruit die bij een boom stond.

De kinderen hielden elkaars hand vast en renden richting de boom waar de fruitmand stond. Toen de arts de kinderen vroeg waarom zij elkaars hand vast hielden, kreeg hij als antwoord: “Ubuntu!” De kinderen zeiden “Hoe kan één van ons gelukkig zijn, terwijl de rest zich ellendig voelt?” Deze Afrikaanse stam kent het geheim van geluk dat verloren is gegaan in veel samenlevingen. Samenlevingen die hen overstijgen en die zichzelf beschouwen als “beschaafde” samenlevingen. Dat geheim van geluk vind ik terug in elkaar de helpende hand reiken, voor elkaar klaar staan en iets voor elkaar betekenen.

Dit is precies mijn drijfveer om als raadslid actief te worden: van betekenis zijn voor de ander. Iedereen hoort erbij en doet mee. Daarbij hoort een prettige leef- en woonomgeving waar elke persoon telt en ertoe doet. Ouderen die de basis gelegd hebben en onderdeel zijn van onze geschiedenis. En jongeren die de toekomst zijn. Alles wat we nu doen, heeft gevolgen voor onze toekomst. Als PRO21 staan we stil bij de keuzes die we maken. Een goede start, een eerlijke kans, jezelf kunnen zijn en het opbouwen van een fatsoenlijk bestaan. Dat doen we samen, als partij en met alle inwoners van Nijkerk.

Ik heb Nijkerk sinds 1978 zien groeien en ontwikkelen tot wat het nu is. Een mooie gemeente die nog mooier gemaakt kan worden met nog meer mogelijkheden. Een gemeente waar elke inwoner telt en daar wil ik me graag voor inzetten.

Fatima Laghmouchi
raadslid Pro21

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.