Vertrouwen

Vertrouwen

15 april 2021

In 2017 maakten we met ons gezin een verre reis. We ontmoetten mensen die hooguit een kleine woonruimte en een beetje eten hadden. Ik schaamde me ervoor hoe rijk ik was. Het voelde onrechtvaardig. Toen ik thuis kwam meldde ik me daarom aan als kandidaat-raadslid voor PRO21. Hun kernwoorden Samen, Open, Dichtbij en Toekomstgericht: na wat ik had gezien, wilde ik dat graag mee vormgeven in onze gemeente. Dat probeer ik nu vanaf 2018. 

Sindsdien is er in de landelijke politiek veel gebeurd. Tijdens mijn ‘reis’ als raadslid, daalde landelijk het vertrouwen in ‘de politiek’ tot het dieptepunt van nu. Die situatie houdt ook mij een spiegel voor. De manier waarop we ons werk doen in de raad… hoe we omgaan met het college van Burgemeester en Wethouders… wekt dat wél vertrouwen? Sommige inwoners hebben het vertrouwen, ook in lokale politici, verloren… Dat vind ik erg jammer. Juist omdat je zo je best doet om het goed te doen voor u.

Op het herstel van vertrouwen in de landelijke politiek heb ik geen invloed. Wel kunnen we Samen kijken: stappen we in onze gemeente niet in dezelfde valkuilen als in Den Haag? Zijn wij wel Open genoeg? Worden wij wel als Dichtbij ervaren? Doen wij genoeg voor de Toekomst van onze gemeente? Nemen wij voldoende onze verantwoordelijkheid? Beseffen wij genoeg wat voor u belangrijk is? Handelen we daar dan ook naar? Betrekken we u voldoende? Wegen we verschillende belangen goed af? Leggen wij alles wél duidelijk uit? Het zijn belangrijke vragen…

We mogen blij zijn dat we leven in een democratie. Voor het werken daarvan is het minimaal nodig dat u vertrouwen heeft in uw volksvertegenwoordigers. Aan dat vertrouwen, of het herstel daarvan, wil ik graag werken. Het liefst samen met u! Laat u me weten hoe het beter kan?

Linda de Wals
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Raadslid PRO21

Samen, Open, Dichtbij