Voor u als inwoner, toch?

Voor u als inwoner, toch?

30 september 2022

Dit jaar mochten we weer naar de stembus voor de verkiezingen van de gemeenteraad. Uitslag: 6 zetels voor PRO21. Tenminste, dat dachten we. We hebben nagerekend met hoeveel stemmen verschil we de 6 de zetel hadden gehaald. Dit waren maar twee stemmen! Tijdens het tellen van de stemmen kon hier makkelijk een fout in zijn geslopen. En dan komt de vraag, wat doe je?

Doe je niks en ga je voor 6 of kies je ervoor om dit open en eerlijk te melden? Gelukkig werd er gekozen voor openheid en transparantie, liever 5 zetels eerlijk verdiend dan 1 zetel extra maar niet verdiend.

Deze openheid is de openheid die ik als raadslid naleef. Het nemen van open en transparante besluiten draagt bij aan een sterke gemeenteraad. Open besluitvorming betekent dat er begrijpelijk gecommuniceerd wordt. Pas dan kan het goede gesprek gevoerd worden. We kunnen het niet altijd eens zijn met elkaar, we kunnen wel het goede gesprek voeren. Dit goede gesprek is de basis van een maatschappij waarin iedereen mee kan doen en waar iedereen zich onderdeel van voelt. Dan is de cirkel rond: goede besluitvorming vindt plaats wanneer iedereen gehoord wordt en hierdoor krijgen we open en transparante besluiten. 

Daarom is het zo belangrijk dat iedereen mee kan doen. Benader mij vooral en deel je zorg zodat we de lokale politiek dichtbij de mensen houden. En hou mij vooral aan de belofte dat ik ga voor open en transparante besluitvorming. Mocht je vinden dat dit niet het geval is laat het mij dan ook weten!

Tom Kortink, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.