Wie maakt het verschil?

Wie maakt het verschil?

09 februari 2023

Ongemerkt sluipt de laatste tijd steeds dit liedje van de Poema's in mijn hoofd: ‘Ze is geen goed gesprek, waar geen hond op zit te wachten. Niet de vlag waar ik onder strijd, geen advies bij al mijn klachten. Niet de allerlaatste uitweg waar wij allang niet meer aan dachten. Maar meer nog dan ik eigenlijk toegeven wil: zij maakt het verschil.’

Hoewel dit een liefdesliedje is, roept het bij mij een vraag op: Wie maakt bij onze gemeente het verschil? En voor wie? In mijn ogen maakt iedereen een verschil. Soms zijn de medewerkers zichtbaar: mensen die de plantsoenen bijhouden, op de gemeentewerf werken, je helpen bij de balie. Anderen zijn misschien minder zichtbaar: bijvoorbeeld ambtenaren die nieuw beleid maken. Of de burgemeester en wethouders die de gemeente besturen.

En dan is er nog de gemeenteraad, het ‘hoogste orgaan’ van de gemeente. De 27 raadsleden nemen samen grote beslissingen. Waarbij wij altijd de inwoners vertegenwoordigen. Je mag alleen raadslid zijn in je eigen gemeente. Ik ben van mening dat wij niet alleen moeten reageren op problemen die op dit moment aandacht verdienen. We moeten samen blijven kijken naar hoe wij willen samenleven.

Zo hebben we onlangs in de omgevingsvisie vastgesteld hoe we willen dat de gemeente er in 2040 uitziet. Ik vind ook dat we zelf met ideeën moeten komen. Vanuit PRO21 zijn we, naast het reguliere raadswerk, onder andere bezig met afval verminderen. Ons fractielid Shemara zet zich in voor verpakkingsvrij winkelen. Ik zoek uit hoe er meer wasbare luiers gebruikt kunnen worden om afval te verminderen. Ook jij maakt het verschil. Heb je een goed idee? Laat het me weten!

Adinda van de Beek
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.