World Cleanup Day

World Cleanup Day

18 september 2021

Vandaag is het World Cleanup Day. Vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade en de Lionsclub Nijkerk organiseerden samen met Profile Ridder en gemeente Nijkerk een opruimdag. Tijdens de World Cleanup Day zetten mensen over de hele wereld zich samen in om de eigen leefomgeving zo schoon mogelijk te krijgen.

Elk jaar worden er op de World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er wereldwijd door zo’n 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig. De productie van plastic neemt nog elk jaar toe en een aanzienlijk deel daarvan belandt in onze rivieren en zeeën.

Sommige producten, zoals de plastic binders van frisdrankblikjes (de six-packhouders), kunnen dieren verwonden of zelfs doden – bijvoorbeeld om de nek van watervogels. Een ander voorbeeld zijn drinkblikjes en flesjes die versplinteren bij het grasmaaien. Deze scherpe deeltjes in hooi en gras worden door schapen en koeien opgegeten en komen zo in hun magen terecht. Die kunnen dan door de maagwand heen prikken en zo een ontsteking veroorzaken waar dieren aan dood gaan.

De Zwerfafvalbrigades zijn regelmatig op pad in #Nijkerk, #Hoevelaken, #Nijkerkerveen en in het buitengebied. Ze zorgen het hele jaar voor een zo schoon mogelijke omgeving. Wilt u ook meedoen met de afvalbrigade, een gezellige groep vrijwilligers? Dan kunt u zich aanmelden voor Nijkerk via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of voor Hoevelaken bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

#samen #open #dichtbij

Janneke van Heugten, raadslid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.