Zaterdag samen één uur het licht uit

Zaterdag samen één uur het licht uit

26 maart 2021

Earth Hour

is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in huis voor 1 uur te doven. Het evenement vindt elk jaar eind maart plaats. In het weekeinde waarin de zomertijd ingaat. Ook PRO21 wil straks een gezonde planeet en een evenwichtig klimaat doorgeven aan onze (klein)kinderen. 

Zaterdag 27 maart om 20:30

Dit jaar doen we op zaterdag 27 maart van 20:30-21:30 uur over de hele wereld weer 1 uur het licht uit. Om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde. Doe samen met ons mee! 

Gestart in 2007

Het eerste Earth Hour was in 2007 in Australië. Nu doen ieder jaar meer dan 180 landen mee. Met deze wereldwijde beweging van miljoenen mensen geven we de natuur een stem. 

Dit jaar online

Dit jaar kunnen we helaas geen fysieke evenementen organiseren in het land. WWF nodigt jou wel van harte uit voor een speciale livestream: Earth Hour LIVE!

Tijdens deze livestream geven WWF ambassadeurs Humberto Tan, Armin van Buuren en André Kuipers samen met andere bekende Nederlanders de natuur een stem. Tijdens Earth Hour LIVE komen muziek, inspirerende verhalen van bijzondere gasten, dilemma’s én entertainment aan bod. Zoals een mini-show van cabaretier Guido Weijers, een live optreden van o.a. Danny Vera en FRIDAY, een lesje klimaat met Amara Onwuka en nog veel meer.

Earth Hour LIVE wordt uitgezonden vanuit de radiostudio van Armin. Als het licht uitgaat om precies 20:30 uur, gaat ook de livestream op zwart en kun je Earth Hour LIVE verder als audiostream beluisteren.

Meer hierover vind je op https://www.wwf.nl/kom-in-actie/earth-hour