Afscheid Antoinette de Bruin

Afscheid Antoinette de Bruin

02 november 2020

PRO21-gemeenteraadslid Antoinette zal per 12 november haar functie als raadslid in de gemeente beëindigen. Antoinette de Bruin: "Geboren en getogen in het prachtige Nijkerk, ben ik trots dat ik vele jaren namens PRO21 politiek actief mocht zijn.

Vanaf 2014 had ik de eer om als raadslid te mogen werken voor de inwoners van Nijkerk. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier én liefde voor Nijkerk. Liefde maakt ook dat ik besluit te stoppen als raadslid. Ondanks dat de coronatijd veel vervelende dingen met zich meebrengt, bracht het mij persoonlijk ook iets moois. Sneller dan gedacht heb ik besloten om voor de liefde te verhuizen. Daarmee heb ik de mogelijkheid om vaker samen te zijn met mijn partner Vincent."


PRO21-bestuurslid Mariëlle Schipperen: "Met het afscheid van Antoinette vertrekt er een geboren en getogen Nijkerkse uit de gemeenteraad. Als PRO21 vinden we het heel jammer dat ze onze gemeente én daarmee de gemeenteraad verlaat. In 2014 heeft ze, als lijsttrekker voor PRO21 bij de gemeenteraadsverkiezingen, bijgedragen aan de groei van de fractie naar de huidige 5 PRO21-raadszetels. Als ondernemer heeft Antoinette, op het gebied van ruimtelijke ordening en economie, een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nijkerkse samenleving. Vanwege haar gezondheid was ze tijdelijk afwezig, maar daarna heeft ze zich weer volledig ingezet als raadslid. Nu nemen we, na bijna 7 jaar politiek, afscheid van haar. We wensen Antoinette heel veel geluk, dichtbij en samen met haar partner."

Irene Moes, fractievoorzitter van PRO21: "Antoinette heeft vanuit haar perspectief als ondernemer, als échte Nijkerkse, de afgelopen jaren vol enthousiasme bijgedragen aan een mooiere gemeente Nijkerk. Bij elk voorstel en plan dat zij oppakte, stond bij het beoordelen altijd de participatie met onze inwoners en ondernemers voorop. De fractie begrijpt de keuze van Antoinette om haar hart te volgen. Wij gaan haar missen en wensen haar veel liefde en geluk toe."

BEOOGD OPVOLGER
René Ruesen is de beoogd opvolger van Antoinette de Bruin. René was in de vorige periode 2014 - 2018 raadslid en is momenteel commissielid. PRO21-bestuurslid Mariëlle van Schipperen: "Met René keert een enthousiast, in duurzaamheid gespecialiseerd raadslid terug in de gemeenteraad. Dat is fijn, want duurzaamheid is één van de grote opgaven waar de gemeente voor staat. Met de opvolging door Rene is de PRO21-fractie weer compleet. Wij wensen Rene veel plezier én succes in de raad.”

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij