Alleen samen krijgen we de begroting onder controle

Alleen samen krijgen we de begroting onder controle

02 juli 2021

Voor PRO21 is de toekomst belangrijk. We geven veel geld uit in de gemeente Nijkerk. Dat is gemeenschapsgeld. We vinden dat we dat goed moeten besteden. Zo, dat óók toekomstige generaties  kansen hebben. Zo, dat in onze gemeente niemand tussen wal en schip raakt. We hebben de voorjaarsnota daarom getoetst op ‘duurzaamheid’ en ‘inclusie’.

Er zijn nu geen grote besluiten genomen. We konden het voorstel van het college daarom goedkeuren. Openheid en transparantie vinden we belangrijk. We zien dat het financieel niet goed gaat. PRO21 wil problemen graag voor zijn.  Ons advies was daarom: maak een plan. Om veel te besparen moet je soms een beetje geld uitgeven. Kijk dus, bij je uitgaven, of je daarmee later kunt besparen.

We hadden eerder afgesproken anders te gaan werken in het sociaal domein. Dat levert geld op. Het is alleen nog niet goed van de grond gekomen. We hebben het college gevraagd daar extra op te focussen. En we deden nog een oproep: Werk samen met onze inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen.

Lees hier onze woordvoering tijdens de raadsvergadering op 1 juli 2021: Woordvoering-Voorjaarsnota

Namens de fractie PRO21,

Irene Moes, fractievoorzitter
Irene@PRO21.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij