Internationale Vrouwendag 2021: 'Invloed met Impact'

Internationale Vrouwendag 2021: 'Invloed met Impact'

28 februari 2021

Een thema dat positiviteit uit dient te stralen. Omdenken in een pure vorm.

Vrouwen spelen daarin een sleutelrol en positiviteit is het sleutelwoord: samen kunnen de verharding in onze maatschappij tegengaan door op een positieve manier in te steken op al die maatschappelijke uitdagingen. 

Niet in problemen denken maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden.

Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de wereld een beetje mooier te kleuren maar dan op een positieve manier. Ook in de (lokale) politiek. 

In de Nijkerkse gemeenteraad zijn op dit moment 11 van de 27 raadsleden vrouw (aan het begin waren dat 13 van de 27). Er zitten 2 vrouwelijke wethouders in het college. Zo slecht doen we het niet maar een goed evenwicht van mannen en vrouwen in de politiek blijft van belang. 

Maar hoe kom je als vrouw in de politiek? Wat houd je tegen of wat zijn juist de drijfveren om het verschil te willen maken? 

Ook in de gemeente Nijkerk wordt er aandacht besteed aan deze dag, die wordt georganiseerd door de bibliotheek Nijkerk-Nijkerkerveen-Hoevelaken. Namens PRO21 zal onze wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh zitting nemen in het panel. 

Debatavond Vrouwen in de politiek: Het eerlijke verhaal

In het kader van Internationale Vrouwendag organiseert de bibliotheek Nijkerk op 8 maart een debatavond over vrouwen in de politiek.

In maart 2022 zijn de lokale verkiezingen. Als je overweegt de lokale politiek in te gaan, is het goed om dit rond het voorjaar 2021 kenbaar te maken bij de partij die het beste bij jou past.

Op deze avond willen we het hebben over onder andere: waarom zou je de lokale politiek ingaan? Wat brengt het je, maar ook zeker: wat kost het je? Misschien vraag jij je af of het raadswerk iets voor jou is, maar heb je geen beeld wat het precies inhoudt en of het te combineren is met werk en/of met je gezin. Dan is deze bijeenkomst een kans om een realistisch beeld te krijgen van wat het raadswerk inhoudt, wat het je aan tijd gaat kosten, hoeveel flexibiliteit het van je vraagt, maar ook zeker wat het je gaat brengen.

De avond wordt geleid door Janneke van Heugten, bekend van Vaker in de Media.

Vanwege de coronamaatregelen kiezen we ervoor om deze bijeenkomst online te doen. Als je je aanmeldt via deze link, sturen we je van tevoren de link naar de Zoom-meeting:

https://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/2604/debatavond-vrouwen-in-de-politiek-het-eerlijke-verhaal/08-03-2021

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij