Lef, visie en goede communicatie

Lef, visie en goede communicatie

03 februari 2023

PRO21 vraagt het college aandacht voor lef, visie en goede communicatie.

Met de ontwikkelagenda geeft het college aan hoe zij de komende periode uitvoering geeft aan het coalitieakkoord. Het college doet dat aan de hand van vier perspectieven en acht maatschappelijke opgaven. PRO21 kan zich vinden in de door het college geschetste perspectieven. En in de bijbehorende maatschappelijke opgaven.

Tijdens de bespreking van de ontwikkelagenda hebben wij onze visie gegeven op de maatschappelijke opgaven en bij het college extra aandacht gevraagd voor goede communicatie, visie en bestuurlijk lef. Want we kunnen het niet alleen. Goede besluiten nemen we met de samenleving. Daarom moeten we de samenleving actief betrekken. Opzoeken. Het gesprek voeren. En alle informatie die we ophalen meenemen bij het uiteindelijke besluit. 

Ook is het voor onze inwoners niet altijd  duidelijk waarom we besluiten nemen. En wat de reden is voor een besluit. Daarom is het belangrijk dat we als gemeente goed communiceren: op tijd, open, eerlijk, duidelijk en in begrijpelijke taal.

Dat vraagt ook om visie en lef, want de keuzes die we gaan maken zullen niet altijd makkelijk zijn. Het neerleggen van een visie waar we op de lange termijn naartoe willen helpt om die keuzes te maken. Om die keuzes uit te kunnen leggen. En ook voor die visie geldt: betrek de samenleving daarbij. En voor het bestuurlijk lef: regels zijn er om de samenleving te dienen. Om eerlijk en transparant keuzes te maken. Alleen zien we dat die regels soms zijn doorgeslagen, waardoor ze de samenleving niet meer dienen. Als dat zo is, dan is het aan ons om de regels ter discussie te stellen. Om zo de goede dingen te doen voor de samenleving.

Ons volledige verhaal vind je op: 230202-Ontwikkelagenda.pdf

Irene Moes, fractievoorzitter PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Fotocredits: Arjen Gerritsma