Poort naar Hoevelaken

Poort naar Hoevelaken

17 december 2021

Extra én betaalbare woningen bouwen vinden wij heel belangrijk. Een plan voor 47 woningen, waarvan 21 sociale huurwoningen, klinkt PRO21 dan ook als muziek in de oren! Begrijpelijke taal en openheid: dat kon beter bij dat voorstel, vonden we. Daar vroegen we dan ook aandacht voor: wanneer en waarom worden inwoners nu wel of niet betrokken? Op basis van welke informatie neem je nu een besluit? Ook waren we nog niet helemaal tevreden over de kaders voor het bouwen.

Samen – Open – Dichtbij én Toekomstgericht: dat vinden we belangrijk bij alles wat we doen. In een amendement (wijziging van het raadsvoorstel) hebben we daarom voor verschillende zaken kaders gesteld. Die kaders zijn misschien ook weer niet helemaal in heldere taal opgeschreven. Maar wat we ermee willen is wel helder:

Samen: inwoners moeten betrokken worden

Open: iedereen moet kunnen zien wat er met de inbreng van inwoners gebeurt

Dichtbij: het plan moet passen bij de omgeving en eerst een goed plan voor het verkeer is nodig

Toekomstgericht: gebruik duurzame/circulaire bouwmaterialen en streven naar minimaal energieneutraal.

De woningen komen op de plek waar vroeger de Eiken Schuur stond. Of het precies 47 woningen worden, weten we nu nog niet zeker. Want PRO21 wil wél dat het ontwerp past bij deze tijd én bij Hoevelaken. Het gewijzigde voorstel is aangenomen. En begrijpelijke taal… daar blijven we op oefenen!

Linda de Wals, fractielid PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.