PRO21 bezoekt Voedselbank Nijkerk

PRO21 bezoekt Voedselbank Nijkerk

02 november 2022

Raadsleden Adinda van de Beek, Fatima Laghmouchi en Tom Kortink zijn afgelopen vrijdag, 28 oktober, langs gegaan bij de Voedselbank Nijkerk. Hier kregen zij een rondleiding van Jan Brons en zijn vrouw Ineke Brons. Met donaties, giften en veel tijd hebben zij en de vrijwilligers een mooi initiatief neergezet.

In het gebouw van de Voedselbank zijn er naast voedselpakketten ook een kringloopwinkel van gebruikte spullen en kleding te vinden. Daarnaast is er één keer in de twee weken een kapper en kunnen mensen elkaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie.

Na een rondleiding zijn ze nog met elkaar in gesprek gegaan over de mogelijkheden en de kansen die er liggen voor de gemeente om armoede te bestrijden. Met de kennis die Adinda, Fatima en Tom hebben opgedaan kunnen ze weer een beter geluid laten horen in de gemeenteraad. 

Ondanks dat wij het graag anders zien, zijn er steeds meer inwoners die gebruik maken van de voedselbank. Om mensen die van een laag weekbedrag moeten rondkomen extra ruimte te bieden, is de voedselbank opgericht. Hier kunnen deelnemers een pakket ophalen om hun weekboodschappen mee aan te vullen. 

Adinda van de Beek (Adinda@PRO21.nl)
Fatima Laghmouchi (Fatima@PRO21.nl)
Tom Kortink (Tom@PRO21.nl)

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Als je hieronder je naam en e-mail adres invult, krijg je de PRO21 nieuwsbrief voortaan toegestuurd.

PRO21 is een lokale progressieve partij in de gemeente Nijkerk.
Toekomstgericht, Samen, Open, Dichtbij