Statement PRO21 - Hertelling

Statement PRO21 - Hertelling

19 maart 2022

Samen Open Dichtbij. Dat zijn onze kernwaarden.

Bij het bekijken van de verkiezingsuitslag constateerden wij dat het verschil in stemmen voor de restzetel, die ervoor zorgt dat wij zes zetels hebben, twee stemmen was. Twee stemmen op de ruim 19.000 stemmen die in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken zijn uitgebracht. 

Daarop hebben wij contact gezocht met het hoofd van het stembureau, de burgemeester, om te vragen hoe het werkt als het verschil zo klein is. En hebben we contact gezocht met de VVD en vervolgens de andere partijen gesproken. 

PRO21 wil graag benadrukken dat we er alle vertrouwen in hebben dat de vrijwilligers die de stemmen geteld hebben dat zorgvuldig hebben gedaan. Dat de checks en balances die in het systeem zitten de kans op telfouten heel klein maken. En dat er geen aanwijzingen zijn dat er iets niet goed is gegaan.

Maar twee stemmen. Zo'n klein verschil tussen een zetel winst of verlies. Dat vraagt wat PRO21 betreft om extra zorgvuldigheid, een extra controle. Daarom hebben wij dit bespreekbaar gemaakt en vinden wij het goed als de stemmen opnieuw geteld gaan worden. Dat vinden wij open en transparant. Want elke stem telt. 

Irene Moes, lijsttrekker en fractievoorzitter PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.