Werkbezoek Openbare Bibliotheek Nijkerk

Werkbezoek Openbare Bibliotheek Nijkerk

08 februari 2023

De bibliotheek is een belangrijke plek voor PRO21, omdat je hier elkaar kunt ontmoeten, de Nederlandse taal beter leert begrijpen en kennis kunt opdoen. Elementen die een mooie basis kunnen zijn om nog beter met elkaar te kunnen samenleven. Daarom gingen Mathias van Veen, Shemara Ooijevaar en Fatima Laghmouchi naar de bibliotheek Nijkerk.

Zij maakten kennis met Laura Koppenberg, sinds juni de nieuwe directeur van de Stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk. Laura vertelde over de bibliotheek en leidde hen rond door de Nijkerkse bibliotheek, aan de Frieswijkstraat. De bibliotheek heeft ook een locatie in Nijkerkerveen (in ’t Veense Hart) en aan de Meerveldlaan in Hoevelaken. Voor inwoners van alledrie de kernen is de bibliotheek daardoor dichtbij en dat vindt PRO21 belangrijk.

Het gebouw in Nijkerk is multifunctioneel, want het gebouw wordt ook gebruikt door Sigma. Ook heeft de Speelotheek een plek tussen de kinderboeken. Naast het uitlenen van boeken biedt de bibliotheek nog meer. Zo is er bijvoorbeeld op zondagmiddag theater en muziek, voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en ontmoeting.

Het Taalhuis is verder ontwikkeld en heet nu DigiTaalhuis. Inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen hier terecht om beter Nederlands te spreken, lezen en schrijven. Op de maandagmiddag is in de bibliotheek in Nijkerk en in Hoevelaken het Taalcafé. Waar naast ruimte voor ontmoeting ook gelegenheid is om beter Nederlands te leren praten. En voor computer- of rekenhulp kan je bij DigiTaalhuis hulp en begeleiding krijgen. Zodat iedereen aan de digitale samenleving kan deelnemen.

Dit is een greep uit een groot en divers aanbod dat de Stichting Bibliotheken Gemeente Nijkerk biedt. Het aanbod is natuurlijk nog groter; daarvoor kun je het beste de bibliotheek zelf bezoeken.

Fractie PRO21
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.